Samboeren min og jeg har tatt over farmors gamle leilighet, som er en del av en tomannsbolig som tilhører familien. Den skal totalrenoveres, og det er et utrolig spennende prosjekt 🙂

Vi er allerede i gang med å rive, og det blir lagt ut bilder underveis i prosessen. Før-bilder og plantegning blir også lagt ut. Denne delen av bloggen er mest for egen dokumentasjon, men om noen skulle finne den inspirerende så er jo det bare hyggelig. Fordi budsjettet vårt ikke er veldig stort, blir det mye DIY-prosjekter i denne leiligheten.

Vi har startet på badet. Der var flisene nye, hvite og helt greie, men også kjedelige. Den billige (men ikke fullt så enkle) løsningen som ble valgt her, var å male alle fugene sorte. Nitidig jobb, men den kostet bare en liten boks med bengalakk til snaue hundrelappen, og noen timer med pirkearbeid. Til slutt gikk jeg over med stålull slik at jeg fikk fjernet alt som kom utenfor. Billig oppgradering, og verdt jobben 🙂

Her ser dere badet slik det så ut. Legg merke til vask og toalett i en av 70-tallets største trendfarger. 😂

Tidligere var det også et badekar i samme farge, og alt interiøret ellers var brunt og grønt i salig miks. Vaskemaskinen skal ut, vi skal ha innebygd vaskemaskin på kjøkkenet. Badet er lite, slik det gjerne var i hus bygget på 50-tallet. Størrelsen får vi ikke gjort noe med, så plassen må bare utnyttes maksimalt. Derfor skal badet være fritt for sminke- og hårstæsj, alt det får egen plass i en romslig Walk-in Closet.

Badet før (og delvis nå)

Når det gjelder flisene på gulvet så skal de males med en varmgrå epoxymaling. Fargen ser kanskje grå ut på bildene, men det er en ubestemmlig blånyanse, og den kan på ingen måte forsvares … den er regelrett stygg.😂

Her er et inntrykk av veggene før og etter (underveis) sort fug. Alle hullene i veggen skal selvsagt tettes. Sort fug oppgraderer hele rommet på et blunk, synes jeg. Vi har også kjøpt ny lampe. Jeg pleier å ha flaks (tror egentlig ikke på verken flaks eller tilfeldigheter, tror på LOA), så jeg fant akkurat en slik lampe jeg ønsket meg til 35% rabatt, og da hadde de kun to igjen. Lucky me 🥰

Philips Hue i alle rom 💡💡💡

Badet underveis

Inspirasjonen til badet er sort/hvitt/natur/glam, med et litt indistruelt preg. Vi har bestilt både dusjaramtur (i gull), dusjvegg, vask i sort marmor, og gullkran til vasken (se nederst). Og selvfølgelig nytt toalett 😅

Baderomsinspirasjon

Her er det vi har bestilt foreløpig, i tillegg til småting som knagger og knotter til skap etc. Servantskapløsningen kommer etterhvert. Jeg er superfan av gjenbruk, så en gammel kjøkkenbenk vil forvandles til henholdsvis hyller og topp-plate til servantskap. Den er i mørkebrunt, varmt kraftig treverk, gudene vet hva slags sort. Kanskje kirsebær.

Dette har vi kjøpt foreløpig