Om meg

Jeg heter Anniken, er født i 1972 og har 4 års kunstutdannelse. Jeg har tegnet og malt hele livet, og min største drøm da jeg var liten jente var å bli kunstner.

Den drømmen ga jeg aldri slipp på, selv om begrepet kunstner har fått et videre begrep i min verden i dag.

“The Achilles heel of an artist lies in the hope that his art is good.”

– Kapil Gupta

Hei, jeg er Anniken

Jeg er ingen fan av pretensiøse tekster, og kunst for meg har ingen dypere mening annet enn at det gir ro og glede å kunne få utrykke meg kreativt.

Under mitt fjerde år på kunstskole fikk jeg imidlertid en redaktørstilling som skulle oppta all min tid i mange år fremover. Dette førte til en lang pause fra pensler og maling, men desto mer tid med digitale pensler. Jeg ble etterhvert en ekspert i Photoshop, og utdannet meg videre til webdesigner. I mange år levde jeg av webdesign og foto. Sistnevnte er jeg selvlært på.

For snart 10 år siden kom malegleden (og tiden) tilbake, og jeg har vært i full gang siden det.

Uansett hva jeg har gjort her i livet, har det alltid vært i en kreativ form og med hundre prosent lidenskap. Jeg brenner for kunst, skriving, matlaging og hjemmelaget hudpleie, sistnevnte holder jeg også holder kurs i. Begrepet multikunstner er kanskje litt forurenset og klisjefylt, men det stemmer likevel ganske godt med min identitet.

Se mine arbeider

“Artists are just children who refuse to put down their crayons.”

Al Hirschfeld

Inspirasjon

Jeg lar meg inspirere lett og mye. Jeg elsker farger, og selv om jeg i perioder jobber med sarte pasteller og hvitt, ender jeg alltid opp med å komme tilbake til sterke farger. For øyeblikket maler jeg fargesterke og grafiske bilder.

Teknikker

Jeg jobber primært med akryl på lerret, men benytter mange andre teknikker, som alkoholblekk, akvarell, pasteller (både olje- og tørrpastell) samt foto og digitale illustrasjoner. I det siste har jeg også begynt å eksperimentere mye med epoxy, som legger en glassklar finish på bildene.

Følg meg

@anniken.valstad.art